Julen är över...

Den:2010-12-26 Kl: 21:21:20 / Allmänt / Kommentarer: 0

...hoppas att ni har haft en bra jul. Det har jag. Eller... jag tror det i alla fall. Det känns som att jag inte har firat jul. Hela helgen har det känts som att jag har varit utanför mig själv, som att jag har stått utanför och kollat på det som jag har gjort. Utan att känna något, utan att tänka. Jag ser mig själv skratta, men jag känner ingen riktig glädje och jag vet inte varför jag skrattar. Jag vet inte varför jag känner såhär. Eller jo, det gör jag. Och jag vill bara att det ska sluta. Nu. Jag vill inte ha det såhär längre. I want this to end. Now. Nu. Sofort!

Imorgon är det vanlig dag igen. Mamma ska jobba. Pappa ska jobba. Vad ska jag göra? Keine Ahnung. Men på tisdag bär det av en sväng hem till Silverstaden ialla fall, det är dags för avtackning av Elenor. Kommer sakna henne! Får se om pappa följer med till Silverstaden, hoppas det, det vore ju trevligt med lite sällskap.


Brrrrr.... (scheisser-tag!)

Den:2010-12-22 Kl: 17:00:39 / Allmänt / Kommentarer: 0
Är hemma i kallhålan för att fira jul. Har inte stuckit ut näsan många minuter idag... Temperaturen ute har inte krupit över -25 idag, som mest var det nog runt -31-32.... Nog för att det blir fint och mysigt och bra med en vit jul (i dubbel bemärkelse!), men inte behöver det väl vara SÅ kallt för att snön ska ligga kvar?

Idag skulle jag och pappa åka och fixa de sista julklapparna. Med -31 grader så var det bara att glömma det. Ännu en sak att hinna med imorgon alltså...
Istället skulle jag idag baka, göra drömmar och brysselkex, och helst hinna med att göra pepparkakor också. Jag har aldrig gjort drömmar i hela mitt liv och hade alltså ingen aning om hur degen ska vara. Det blev som det blev. Inte vackert, men förhoppningsvis ätbart ändå. Näst på tur: brysselkex. Det slutade med att matberedaren hackade sönder smöret och degen till oigenkännlighet. En one way-ticket till kompostpåsen alltså... Sen gav jag upp. Jag insåg att allt idag har gått mot mig, och det kommer antagligen att fortsätta så.

Vi får se om jag orkar ge mig på pepparkakorna senare ikväll. Eller kanske lite julgodis. Eller inget alls. Först ska jag försöka hitta en till filt.


Seeeeg veckaaaa....

Den:2010-12-08 Kl: 21:48:03 / Allmänt / Kommentarer: 0
Åh, hjälp vad seg den här veckan har varit! I vanliga fall tycker jag att det är måndag hela tiden (för att veckorna går så fort), men nu tycker jag det är evigheter sen det var måndag, och ändå är det bara onsdag...
Det kan ju dock bero på att jag längtar så in i norden till imorgon kväll. Direkt efter jobbet bär det av hemåt igen, och det ska bli skönt! Sen är det bara fyra arbetsdagar kvar (fem om man räknar morgondagen) tills det är julledigt!! Har jag sagt att jag vill ha julledigt NU??

Men först ska jag alltså ta mig genom en lång torsdag. Ska ha Fröet själv och det låter ju lite sådär lagom spännande och stressande. Jag kan inte texten till tre av fem sånger, och idag på eftermiddagen var min röst på väg bort igen... *suck* Hela veckan har jag mest hostat hela nätterna och inte sovit så mycket heller... inte undra på att det varit en lång vecka. Jag behöver åka hem!

Åh, vad fint det blev! :-) Världens bästa...

Den:2010-12-05 Kl: 19:38:37 / Allmänt / Kommentarer: 0

Åh, vad fint det blev! :-) Världens bästa pappa har varit här i helgen och vi har tapetserat om i köket. Den vidriga, vedervärdiga, flammiga orange-röda tapeten är borta! Den nya är ljust grå med mönster i grått och silver, och det blev så fint att jag får nästan tårar i ögonen... Julgardinerna är också uppe nu. Bilder kommer... :-)


The Dress

Den:2010-12-03 Kl: 19:21:26 / Allmänt / Kommentarer: 0
Måste ju slänga upp en bild på snyggingen jag lade vantarna på tidigare i veckan:

(Bild från Lindex shop online)

Den är det alltså. The Dress. Samma modell som den på bilden, fast den är mörklila. Det är ju avtackningsfester och jul och nyår och allt möjligt på gång. Jag kunde inte låta bli... :)

Var är rösten, sa Pulvret

Den:2010-12-03 Kl: 19:07:57 / Allmänt / Kommentarer: 0
är titeln på en bok som finns på jobbet. Det stämmer ganska bra in på mig just nu. Efter att ha varit hemma från jobbet i tisdags med feber och dunderont i både hals och huvud (och resten av kroppen) kände jag mig bättre i onsdags och gick till jobbet. (Det var nog Pelle Svanslös som hjälpte mig att bli bättre, det är jag helt övertygad om!) Det var ju stort julpyssel på kvällen, och febern var ju borta, så då kände jag att nu kör vi! Det gick ju bra. Ända tills jag hade berättat Godnatt Alfons Åberg ett antal gånger, och sjungit x antal luciasånger. Jag blev hesare och hesare och bestämde mig för att krypa ner under en filt och vara tyst när jag kom hem.

När jag vaknar på torsdag morgon låter jag som en kråka. Scheisse, det är två sångsamlingar på Fröet.... Jaja, det var bara att försöka vara tyst och göra rörelserna istället. Efter ytterligare några timmar och två grupper var rösten i princip borta... och än har den inte velat komma tillbaka. Fast jag har druckit te och varm choklad och sovit och vilat och varit tyst... :(

Har varit ledig idag och spenderat dagen med att städa och försöka julpynta lite fint här hemma. Brydde mig dock inte om att städa köket. Paps kommer i helgen och ska tapetsera om (ÄNTLIGEN slipper jag den horribla, fruktansvärda tapeten!!), så det lär väl behövas städas efter det ändå, kan jag tänka mig. Nu börjar det bli ganska mysigt i alla fall, och paps ska ha med sig några tomtar också, så då blir det nog ännu bättre.  :)
På eftermiddagen lyckades jag dra mig ner på stan också. Jag skulle försöka hitta lite julklappar, men det är ju så svårt! Jag hittar bara en massa saker åt mig själv... ;) Men några julklappar hittade jag idag i alla fall.

Nu blir det nog handboll en stund. Sverige-Kroatien på TV4 Sport. Sen blir det På Spåret såklart, det är ju fredag!

RSS 2.0