Söndag - IKEA, julbord, förberedelser, projektplaner...

Den:2012-11-25 Kl: 22:44:52 / Allmänt / Kommentarer: 0
Idag blev det IKEA för hela slanten, med mamma, pappa, mormor och morfar som kom på besök. Med sig hade de Lovis också, så nu är äntligen Rövardrottningen tillbaka på Bryggeriet - ordningen återställd! :-) Tusen tack för hjälpen med Lorpan!
Det blev alltså IKEA - oj, vilken bra idé en lönings-söndag... (i Västerås spenderar man nämligen söndagarna på IKEA/Erikslund) Det gick ändå ganska bra. Vi åt julbord, och sen shoppade vi loss! Så nu har jag fått hem en till bokhylla, lik den jag hade förut, så jag får plats med alla böcker som kommit till mig genom kurser och allt. Nu ska jag bara försöka få ihop den här någon kväll, får väl se hur det går... Har för mig att det var sådär lagom "lätt" när jag skulle sätta ihop den förra. Ska jag vara ärlig kommer jag inte ens ihåg om det var jag som satte ihop den.. haha! (Troligen hade jag försökt, men misslyckats och i ren protest mot den värdelösa och löjligt pedagogiska monteringsanvisningen struntat i det!)
En trevlig dag har det varit i alla fall, lång men trevlig!
 
När gästerna farit hemåt så fick jag nåt konstigt ryck, för jag satte igång med pluggande och grejer. En hel massa inspiration kom över mig (Helige Ande, kanske?) och det tog en väldig fart med projektet jag ska göra till grundkursen. Nu har jag i ett ryck gjort upp en projektplan (inklusive tidsplan) och dessutom formulerat de flesta intervjufrågorna! Ojski pojski, ibland händer det grejer!
Någon som har lust att vara med i min undersökning och bli intervjuad förresten? Det handlar om konfirmationen, så man bör vara konfirmerad för att vara med. Jag behöver en hel del svarspersoner, med olika bakgrund!
 
Mitt i all denna inspiration fick jag också för mig att ta ytterligare ett steg på vägen mot att göra det jag funderar på. Det där läskiga vet ni, som jag skrev om igår.Nu är förberedelser gjorda. Men jag vet inte om jag vågar. Men någon gång måste man väl VÅGA också, eller hur?! Livet är för kort för att inte våga, har jag hört. Kanske jag ska ta och lyssna på det för en gångs skull också? Hmmm... ja, får nog fundera på det någon dag till, innan jag bestämmer mig helt. :-)
(och nej, det är ju inget "farligt" eller läskigt egentligen, det är bara mitt dåliga självförtroende som kommer tillbaka och spökar!)
 
Nä, nu blev klockan mycket igen, kanske dags att gå och sova om man ska upp och jobba imorgon. Måndag och lång-dag - suck! Men snart är det helg igen, va?! ;-)
Nu ska jag krypa ner med min goa lilla pälsboll, om hon vill vara med vill säga. Go'natt!

Lorpan is back in the house!

Den:2012-11-25 Kl: 10:04:18 / / Kommentarer: 0


Äntligen!

Tre storlekar större än sist jag såg henne... ;-)

Funderingar

Den:2012-11-24 Kl: 22:27:59 / / Kommentarer: 0
Undrar och fundrar. Funderar på att göra en sak. En ganska galen sak egentligen, iallafall i min värld. Något som är skitläskigt, men som skulle kunna, om det går väl, leda till något riktigt riktigt bra. Skulle det misslyckas så vet jag inte riktigt vad som händer, förhoppningsvis ingenting alls! Har funderat på att göra det ganska länge nu. Ibland är jag helt säker på att jag ska göra det, är till och med på väg, men så är det något som sätter stopp. Då kommer det dåliga självförtroendet (som jag trodde jag jagat bort) fram igen.

Nu har jag börjat fundera igen. Den här gången lutar det nästan åt att jag ska göra det. Men så kommer de där negativa tankarna igen...
Jag får väl helt enkelt sova på saken, igen. Kanske drista mig till att diskutera det med en klok människa. HJÄLP! Hur ska jag göra??!

Go'natt! <3

Handboll!

Den:2012-11-24 Kl: 19:01:46 / / Kommentarer: 0
Efter att ha skurat hela lägenheten uppifrån och ner igår och idag (med ryggont som följd), tyckte jag att jag var väl förtjänt av en promenad till Idrottshallen och en handbollsmatch. Tjejerna som spelar idag, ledning 11-10 i paus - so far so good! Handboll i hallen varje lördag fram till jul - vilken lyx!
Men det är inte utan att man blir lite sugen...




För övrigt kan jag inte låta bli att tycka att de gjorde en miss när de rustade hallen för något år sedan. Om de ändå skulle lägga x antal miljoner på det, bygga en ny läktare mm, så kunde de väl iallafall ha bytt bänkarna!



Stenhårda träbänkar som man inte kan sitta på längre än tio minuter utan att få ont både här och där. Herregud, till och med Mockfjärd har ju stolar - med dynor - i sin hall!

Städa städa varje fredag....

Den:2012-11-23 Kl: 20:48:26 / / Kommentarer: 2
... det tycker jag är kul! Eller inte... Det är ju jättekul när det är klart, men vägen dit är inte lika rolig. Speciellt inte när det är storstädning av badrummet som står på schemat, inklusive rensning av golvbrunnen - uuwäck! I vissa (såna) situationer kan jag medge att det vore lite bra att ha en kille nära till hands...

Nä, den dag jag bor i ett hus ska jag baske mig använda mig av RUT! Kan gärna betala för att någon fixar eländet åt mig (ingår disken också, tro?), men det kanske inte är riktigt motiverat så länge man bor på 40 kvadrat.. ;-)

Dagen började dock med en promenad runt dammarna. Det var ju sol (!) på förmiddagen, så då var det bara att passa på!







Sugen på gym någon?! Typisk Silverstaden-idé, att smälla upp ett utegym mitt i stadsparken.



Vackra Kristina kyrka! (jaja, på sniskan, jag vet... bloggar i mobilen!)

Även om det känns som jag inte gjort något alls idag, så inser jag nog när jag tänker efter att jag varit ganska produktiv ändå. Promenad, skura fönster, skura badrum, jaga dammråttor, skriva frågor till biskopen... puh! Så nu är det nog dags för fredagsmys i alla fall!



Trevlig helg!

Nu blev det inte riktigt som jag tänkt....

Den:2012-11-22 Kl: 22:51:29 / / Kommentarer: 0
Ooops! Lade ifrån mig telefonen i två sekunder, och då publicerade den tydligen inlägget jag skrivit, som inte var färdigt. Jaja, här kommer fortsättningen iaf:

Jag var som sagt till Idrottshallen, där det var handboll. Tjejerna fick oavgjort och killarna vann. 37-31 - vilken match! Och oj, vad jobbigt det är att sitta på läktaren... puh! ;-)
En jäkla bra lördag blev det, med andra ord.

På söndagen var det jobb som gällde, duktiga miniorer (och ledare) gjorde en bibelpantomim. Sen har det bara rullat på med jobb, luciasånger, flams och trams. Där emellan försöker jag hinna med några Zumba-pass, mest för att hålla näsan över ytan. Vilket jag hoppas kunna fortsätta göra nu. Tre veckor kvar till jullov!

Avslutar med en bild på den übersnygga väskan vi fick på äb-mötet. Jag menar - kolla färgen bara! :-)



Det går i rasande fart!

Den:2012-11-22 Kl: 22:38:42 / / Kommentarer: 0
Oj, nu var det ett tag sen här. Men jag har varit fullt upptagen med att flänga runt överallt och ingenstans den senaste veckan. När dessutom Internet krånglar både i mobilen och datorn, hamnar bloggande lätt lite längre ner på listan... Men nu är jag här igen! :-)

Förra veckan var det ju dags att dra till Stiftsgården igen (känns som jag bott där den här hösten...), den här gången på fördjupad barnledarfortbildning. Väldigt intressant var det, vi hade temat "Svenska kyrkans roll i samhället" - intressanta föreläsare och många viktiga och givande diskussioner. Vi fick även träffa Eva Lindqvist Hotz från Seglora smedja - vilken fantastisk och inspirerande människa! Känner mig väldigt taggad att fortsätta kämpa och jobba för ett bättre samhälle. Som alltid efter en fortbildning var jag alldeles uppfylld av tankar, idéer och känslor när jag kom hem. Det var med andra ord ganska skönt att jag inte behövde gå på POSOM-mötet på jobbet den kvällen...

Hem och sova några timmar, sen upp och iväg med tidigt tåg mot Uppsala och Ärkebiskopens Barnmöte! En stor, nationell konferens med seminarier, musik, mässor i Domkyrkan, mingel, middag. Häftigt att få vara med på! Vid öppnandet av mötet deltog även drottningen och kronprinsessan, så nu har jag sett dem i verkligheten också! ;-)


(på bilden kronprinsessan och Ylva Eggehorn)
Fredagen avslutades med fantastiskt häftig mässa i Domkyrkan, sen språngmarsch genom stan och nattbuss hem. Sova några timmar, sen upp tidigt igen och iväg mot Uppsala för dag två. Hade två fantastiska dagar i Uppsala, och är så glad att jag fick chansen att åka med!

När vi kom hem tog jag en sväng förbi Idrottshallen, där det var handboll

Telefonsamtal från Bingolotto

Den:2012-11-13 Kl: 17:52:00 / Allmänt / Kommentarer: 0
En uppesittarkväll för några år sedan deltog jag i en SMS-tävling i Bingolotto. Tror att man kunde vinna en resa eller en bil eller nåt liknande... Jag vann inte - såklart! Vad jag däremot lyckades med (tydligen) var att hamna i Bingolottos/Folkspels telefonregister...

Så nu ringer dessa übertrevliga figurer från Folkspel upp mig med jämna mellanrum för att ge mig prenumerationer på bingolotter. Tilläggas ska att jag inte spelat på vanliga Bingolotto sen jag var.. 12? - och är fullständigt ointresserad av det. Idag var det så dags igen, denne trevlige Robin ringer upp mig och rabblar upp alla fantastiska vinstchanser och vinstgarantier och bla bla bla ett par minuter. Samtalet fortsätter sedan:

"Vi har vinstgarantier speciellt för dig som vunnit tidigare och det är inget bindande avtal och bla bla... Hur många är ni i hushållet?"

"Det är en.." (funderade på att räkna med Lorpan och säga två, bara för att jävlas.. )

"Ja, men då skickar vi två lotter då, så dubblar vi vinstchansen, så att säga!"

"Eh.. nej, men vänta nu.. Jag är inte intresserad av några lotter!"

"Jo, men du vet, ska man någon gång göra det här ska man ju passa på nu... hehe.. "

"Ja, men jag är inte intresserad av några lotter överhuvudtaget, men tack ändå!"

"Jaha. Ha det bra . Hej då."

"Hej då."

Lite fult gjort, tycker jag.. Hade jag tappat koncentrationen på vad han sa (på skånska/småländska dessutom - hallå!) för två sekunder hade jag kunnat sitta här med x antal lotter jag inte ville ha! Inte kan jag komma ihåg vad det är för telefonnummer de ringer ifrån heller... Ett trevligt litet mail till Folkspel får det bli, helt enkelt...

Tomt...

Den:2012-11-12 Kl: 19:58:10 / Allmänt / Kommentarer: 0
Det är tomt på Bryggeriet nu. Lorpan är hos "mormor" och "morfar", hon har varit där sedan i fredags, och det är så fruktansvärt tomt här hemma så det finns inte... Ingen som kom kurrande imorse och kröp in under täcket, ingen som jagade persiennsnörena när jag drog upp dem imorse. Jag fick till och med äta maten ifred. Det är överskattat btw, att få äta ifred..
 
 
Så, ja, jag saknar det där snyggot på bilden helt enkelt. Hon får gärna ta och komma hem snart igen!
 
Grundkurs i helgen som var, fick ett "fin-rum" den här gången - yey! Med tv och allt. Kändes som en ganska lagom helg, vi kollade till och med på film. Och vilken film sen! Vi såg "Keeping mum", och jag kan verkligen rekommendera den - SE DEN! En sån underbar film!
 
Idag är det måndag och det är en fullsmockad vecka som väntar - fortbildning, ärkebiskopens barnmöte, helgjobb... Det är roliga saker som jag ser fram emot, men en del av mig längtar en liten gnutta till söndag kväll, när allt är klart. Så det är i och för sig lika bra att Lorpan är i d-j, där har hon både fåglar och råttor att sysselsätta sig med. :-)
 
Nu måste det bli lite plugg!

Dagens Lovis

Den:2012-11-05 Kl: 21:57:52 / / Kommentarer: 0


Syns inte - finns inte! :-) <3

Söndag

Den:2012-11-04 Kl: 20:10:59 / / Kommentarer: 0
Kolavippen igår gick bra! Inga bortglömda repliker (!) och inga större missöden. Känns skönt att man börjar kunna den nu, även om det naturligtvis alltid är lite pirrigt ändå. Det blev en fin gudstjänst i alla fall, med fin sång av kören.

Efter jobbet tog jag en sväng på stan. Var in på Linneskåpet, där jag hittade en snygg löpare till köksbordet. Matchar färgen på nya gardinen också. Så nu ser det ut såhär i köket:



(ber om ursäkt för att den är på sniskan, vet inte hur man fixar det i mobilen. ni får stretcha nacken! ;))

Färgen känns lite lagom höstig, och så är det ju så snyggt med den mörka turkosa mot den grå tapeten! Tänk, igår var det exakt två år sedan jag flyttade in på Bryggeriet, och nu ÄNTLIGEN är lägenheten färdigfixad! Nya golv, nya tapeter, nytt kök... Eller ja, nästan klart... ska bara byta handtag på garderoberna i hallen också. ;-)

På Linneskåpet hittade jag den här fina också. Tyckte att den passade himla bra!


Idag har mamma och pappa varit här på besök. Lorpan fick tydligen någon fix idé, och var jätteblyg först när de kom. Det gick dock över ganska snabbt och hon blev sitt vanliga kaxiga jag. Hjälp med att pumpa cykeln fick jag också, av bäste pappa. Vilken tur! ;-P

Nu måste det nog bli lite plugg innan sängdags. Har både Grundkurs och Barnledarfortbildning de närmaste veckorna. På bordet här ligger en bok på 350 sidor som ska läsas. Jag är på sida 30-någonting... Bara att sätta igång alltså!

Fram och tillbaka, fram och tillbaka

Den:2012-11-02 Kl: 21:07:00 / All work, work, work / Kommentarer: 0
Idag har det flängts fram och tillbaka mest hela da'n. Började med att vara tidigt på jobbet (fy, vad jobbigt... :-P), där snickrade vi ihop ett program till nya rytmikomgången. Smashing, tror jag att det kommer bli! :-) Nu inväntar vi bara barn och föräldrar.
 
Hem och slänga i sig en macka och sen mot Västerås. Bråkade med en parkeringsautomat, lyckades till slut få betala iaf. Mot domkyrkan, sen en snabb sväng in på Igor, och äntligen in på Lagerhaus! Bästa affären som finns, så synd att den bara finns inne i stan. Mot Erikslund (där det var trafikkaos - yey!), sen hem och byta om och direkt till Idrottshallen för lite fredagszumba! Efter att ha shakat loss där, lekte jag hitta vilse en stund på Åkrahallen och sen var det äntligen HEM som gällde. Nu börjar det kännas att det varit en lååång dag... :-)
 
Stackars lilla Lovis här har nog varit väldigt konfunderad idag... Matte har varit hemma i tio minuter - en kvart och sen har hon dragit iväg igen. Tack och lov försvann putt-humöret från igår ganska snart i alla fall - imorse när jag vaknade låg det en varm, go', liten pälsboll bredvid mig och myste. :-) Efter att nyss ha gett pingisbollen en omgång, roar hon sig nu med att krafsa ur jord ur en blomkruka ... Grrr...
 
Lång dag, men än är den inte slut. Nu ska här pluggas repliker, så att de sitter imorgon. För imorgon är det Kolavippen!
 
Tjipp!

På hemmaplan igen

Den:2012-11-01 Kl: 20:25:41 / / Kommentarer: 1
Ja, nu har vi hittat hem igen. Jag fick Lovis med mig hem också. Hon var dock inte alls sugen på att åka bil, så hon satt och pep konstant i drygt två timmar... Sen var det bara om hemma en sväng och sen iväg på jobb, så nu är Lorpan på lagom roligt putt-humör. Hoppas hon kommer på bättre tankar snart.

Dagens jobb bestod ju då av en eftermiddag på kurs. Babyrytmik för 1-3-åringar stod på schemat. Mycket intressant! Ska bli spännande att köra igång med det, är ju en del som skiljer sig från rytmik med bebisar. Nu ska vi bara knåpa ihop ett bra program och hoppas att det kommer många som vill "gympa" med oss! :-)



I bilen på väg mot kursen. Våra kompisar Anna och Emil är redo!

Nu dröjer det nog inte alltför länge innan det blir sängen här. Åh, min egen, underbara, sköna, lagom hårda säng... Lååång dag imorgon, med mycket som händer.
Tjing!

RSS 2.0