Med önskan om en vit, god jul till alla

Den:2012-12-23 Kl: 23:58:29 / Allmänt / Kommentarer: 0
Om mindre än en kvart är det julafton. Alldeles, alldeles snart är den här, den efterlängtade dagen. Det jag vill önska alla det här året är en riktigt god, vit jul.

Vit i betydelsen snö på backen ser den ut att bli för de allra flesta. Här ligger det i alla fall ett par decimeter snö, och det fortsätter yra ned. Den viktigaste betydelsen av vit jul är däremot en jul utan alkohol. Jag önskar att alla barn, små som stora, får en vit jul. En jul utan klump i magen och utan "trevliga" vuxna. En jul med glädje och gemenskap.

Granen är klädd och står kvar hel (ännu!), alla klappar är klara sedan länge, julgodiset ligger i kylen. Imorgon är det dags.

En riktigt vit och god jul önskar jag Er alla! Ät lagom, drick mindre och skratta mer! Puss & kram!

Julgransjakt och pyssel

Den:2012-12-22 Kl: 21:01:20 / / Kommentarer: 0
Lovis och jag har tagit oss till Dalecarlia för lite jullov. Vi har nu varit här sen i tisdags, så nu tycker jag det gott kan bli julafton! Idag var vi ute på julgransjakt, och vi hittade en också! :-)



Nu står den på "avfrostning" i garaget, så imorgon blir det påklädning.

I övrigt fördrivs dagarna här mest med att göra ingenting. Det får man göra när man har semester har jag hört, så jag lyder. Igår spenderade jag eftermiddagen hos bästa Jessica med fika och massa snack, väldigt trevligt! Ikväll fick jag dock ett ryck och satte igång att pyssla lite. Bestämde mig för att pimpa sladden till hörlurarna med indianpärlor. Såg det på tv för ett tag sen och det såg så enkelt och snyggt ut. Enkelt var det kanske inte riktigt, men... Efter en stund, när man fått in den rätta knixen så gick det ganska bra ändå. Och visst blir det lite roligare med lite färg?!




Tre år senare

Den:2012-12-15 Kl: 12:26:17 / All work, work, work / Kommentarer: 1
Idag - 15 december - är det på dagen tre år sedan jag satte min fot i Silverstaden för första gången. (Eller ja.. första gången jag var här på riktigt. En gång tidigare hade jag varit i Sala i sådär en halvtimme. Det var när jag skulle åka tåg (haha!) till Stockholm, men det blev istället buss mellan Avesta och Sala. Den gången sprang jag från bussen till det väntande tåget och undrade tyst för mig själv vad i allsin dar det här var för ställe... ) Jag hade åkt hit för att gå på anställningsintervju. Det började ju bra i alla fall - världens snöstorm vilket även innebar att GPS:en slutade fungera någonstans i höjd med Hedemora. Hitta hade säkert gått bra ändå, om det inte varit för att rv 70 var avstängd så att vi fick åka genom Salbohed och Västerfärnebo, och därmed kom in i Sala en helt annan väg än tänkt, ergo - vägbeskrivningen som jag fått stämde inte. Nåja, på något sätt lyckades vi hitta till Mikaelsgården. Jag minns att jag på väg in till intervjun träffade på vaktmästare L som skottade snö, sedan J på expeditionen och konstaterade att ja, så långt verkade det ju rätt okej i alla fall. Själva intervjun kommer jag inte ihåg så mycket av. Sen var det dags att försöka ta sig hem i snöstormen. Längs vägen låg det både bussar och annat i dikena. Men hem kom vi till slut i alla fall. Två dagar senare fick jag veta att jag fått jobbet! Så här i efterhand kan jag fundera på hur jag tänkte egentligen, tacka ja till ett jobb nästan tjugo mil bort! Men jag tänkte ju att "det är bara en termin". Jag tackade ja och två veckor senare hade jag flyttat till andra sidan landet (kändes det som), till en helt ny stad där jag inte kände en kotte och börjat på ett jobb jag inte visste hur jag skulle klara av... Det visade sig att jag fixade jobbet. Det visade sig att det var rätt trevliga människor jag skulle jobba med. Det visade sig att folk i den här stan inte alls var som hemma. Här kände man sig välkommen och människorna var lätta att prata med. Att sen jobba på ett ställe där man träffar en sådär 100-150 människor i veckan hjälpte förstås också till. En termin blev två (jag kunde ju köra fram till jul), blev tre (lika bra att fortsätta till sommaren), blev fyra och nu sitter jag här, tre år senare. Det som skulle vara fem månader har nu blivit till tre år - TRE ÅR! Herre gud, det är ju hur lång tid som helst! Men jag ångrar inte en sekund av det. Jag trivs bättre än jag någonsin trordde jag skulle göra. Jag har ett fantastiskt jobb, som bara blir bättre och bättre, med underbara kollegor. Jag börjar mer och mer inse det som de som har bott här hela sitt liv säger, att den här stan är så liten och att alla känner alla. Jodå, jag börjar förstå det nu. På gott och ont, förstås.. :-) Tre år senare sitter jag här, I en stad jag knappt visste var låg för fyra år sedan. Som jag tänkte "aldrig i livet!" om. Här har jag det nu himla bra. Herrens vägar äro outgrundliga.

Fredagsmys

Den:2012-12-14 Kl: 20:29:21 / / Kommentarer: 0
Efter en vecka på jobbet som spenderats med att kolla på film, äta knytis, dansa runt granen, äta lussekatter, bowla och skratta mig till magrutor, så var det igår kväll, vid sjutiden dags. Jag låste dörren på jobbet för sista gången i år. För nu är det J U L L O V!!! Ledig resten av året! Två och en halv vecka med sovmorgon och inga måsten! Wiiee! Ska bara mysa, äta chokladpraliner, kolla på film, (förhoppningsvis) åka skidor och njuta av att vara ledig...




Idag var alltså första lediga dagen. Vilddjuret på bilden verkar rätt nöjd med att ha matte hemma iaf. Den har spenderats med att.... ehm.. tvätta, städa och byta gardiner. Hmm.. så mycket för att njuta av ledigheten. Tack och lov har det hunnits med trevligare saker också; fika med bästa Nina och sen fredagsZumba på det! Vi var på Café Dreambook. Dit har jag bara varit en gång förut, när jag nyss flyttat hit, och jag har nog missat något under tiden! Det var hur mysigt som helst där, och mumsig kladdkaka också. :-)

Nu blir det fredagsmys. Om bara min roliga lilla bil hade velat starta idag, så jag hade kunnat ta mig till affären och handlat hem fredagsmys.... Den har stått stilla sen i tisdags och eftersom det var -20 igår och -15 idag, så ville den inte riktigt vara med.. Cykel ner på stan för fika och Zumba alltså.. -BRRR!!
Men vänta nu... undrar om det kan finnas popcorn i skafferiet att poppa? Måste kolla! Tjing!




Bortskämd? Jag?

Den:2012-12-08 Kl: 19:01:30 / / Kommentarer: 0



Om inte skinkan kommer till katten, får katten komma till skinkan!

Inspiration

Den:2012-12-07 Kl: 13:39:40 / Allmänt / Kommentarer: 1

På den senaste barnledarfortbildningen fick vi en heldag med Ewa Lindqvist Hotz från Seglora smedja. Temat för hela träffen var "kyrkans roll i samhället" och Ewa pratade bland annat om att vara en röst i samhället, våga uttrycka det man ser och reagerar på. Vi fick även träna på att skriva debattartiklar. En väldigt inspirerande dag! För mig som "gammal" samhällsvetare var det väldigt intressant, att fundera kring hur vi kan vara en stark röst i samhället och hur vi kan påverka (och samverka med) detsamma.

Seglora smedja har nu startat tidningen "Dagens Seglora". Där skriver igår (6/12) Ewa Lindqvist Hotz ett ledarinlägg om en del av de saker vi pratade om på fortbildningen. Vi blev väldigt inspirerade av Ewa, och kanske hon blev lite inspirerad av oss också..? ;-)

Hur som helst, gå in och läs den här! Det är läsvärt, och tänkvärt!

Själv ska jag nu ta in lite inspiration och skriva något annat. Uttrycka något annat jag vill... ;-)


Domkyrkan, biskopen, kyrkorådet

Den:2012-12-04 Kl: 21:03:53 / / Kommentarer: 1
Så har min dag sett ut idag. Västerås med grundkursarna stod på schemat. -15 imorse också, men bilen hoppade snällt igång iaf. Dagen började med visning av domkyrkan, vår guide kunde verkligen berätta! Historienörden i mig gillade alla spännande historier vi fick höra! :-)




Sen blev det lunch och samtal med biskopen. Biskopsgården var ju hur fin som helst! Där skulle man ju kunna hålla till. Lite Downton Abbey-stuk över det hela. Man kanske skulle satsa på att bli biskop? Varför inte? Jag vill också ha en kakelugn och kristallkrona i badrummet!






På hemvägen blev det en sväng förbi Erikslund - kaos där som vanligt! Lyckades hitta två julklappar iaf. Hemfärd i snöstorm till jobbet, där ett möte med kyrkorådet väntade. Jag pratade, de lyssnade, allt gick bra. ;-)

Äntligen hemma är det nu handboll på TV som gäller, Sverige mot Danmark. Ska försöka leta rätt på mina scrap-grejer också, pysselkväll på jobbet imorgon! :-)

Tjipp!

Inte för att tjata, men....

Den:2012-12-03 Kl: 20:34:36 / / Kommentarer: 0
Brrr! får nog sammanfatta den här dagen. -18 grader imorse, mysigt... Det är ju himla vackert ute, men det hade kanske räckt med en 10 minusgrader. Om man finge önska, alltså. :-)
Måndag innebar en tur ut "på landet", där var det ju ännu kallare! Blev själv på miniorerna, men det var bara tre st (goa) huliganer idag, så det var rätt lugnt. Vi byggde lego och mysfikade med pepparkakor och julmust.




Blev en iskall promenad hem sen, mina stackars kinder hade inte mycket känsel kvar när jag kom hem. Höll nästan på att gå vilse också, suck... Nya hårfärgen var det ja!
Nu ska jag förbereda inför morgondagen. Heldag på stiftskansliet, sen presentation för kyrkorådet. Spännande!
Försöka få koll på telefonen igen ska jag också. Uppgraderade den i helgen, så nu är allt jättekonstigt och jag hittar ingenting...

Söndag - igen!

Den:2012-12-02 Kl: 22:01:32 / / Kommentarer: 0
Oj oj, jo nog blev det helg snart igen allt. Lika fort som den kom var den förbi också!
Fredagen började med ett besök hos frissan, välbehövligt och efterlängtat! Körde på blonda slingor den här gången, och oj vad fort den nya hårfärgen började verka, haha.. Tillfälliga koncentrationssvårigheter kanske vi kan kalla det också... ;-) På stan hittade jag på mina kära kollegor också, det var lunchtid så det blev en lunch på jobbet. Trevligt med sällskap!




Igår tog jag en promenix ner till Idrottshallen, det var handbollsmatch igen. Iskallt att gå ner bara, men jag får äntligen användning för min nya underbara vinterjacka iaf. Spännande och jämn match var det, Sala vann till slut med ett mål.
Sen var det bara hem och börja adventspynta. Jag hade ju såklart en himla bra hjälpreda också! Klart blev det iaf, så nu är det juligt här på Bryggeriet.



Idag blev det såklart kyrkan först, en härlig familjemässa i Kristina. Tyckte inte det var någon idé att försöka få gång på bilen, så jag gick ner idag också. Jisses, vad kallt det var - men fantastiskt vackert!
Kvällen avslutades med lite söndagszumba. Helt nya låtar, så jag kände mig ganska lost, men äsch... Det gick ju att shaka ändå! :-)




Imorgon är det måndag igen - hurra (NOT!). Men det är bara att slita på, antar jag. På tisdag väntar heldag i Västerås med grundkursarna och onsdag pysselkväll på jobbet! Och om sådär knappa två veckor har jag jullov! :O

Auf wiederhören!

RSS 2.0