Julstämningen är på G även på B-strasse! I...

Den:2010-11-30 Kl: 10:43:56 / Allmänt / Kommentarer: 0

2010-11-29_16_15 (MMS)

Julstämningen är på G även på B-strasse! Inte så mycket än, men det kommer sakta men säkert... :-)


Helgen kan sammanfattas med ett... BRRRR!!!

Den:2010-11-29 Kl: 17:35:30 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ja, så blev det ju då äntligen torsdag i alla fall, och dags att dra hemåt mot GuldGruvan!! Det kändes att det var längesen sist nu. Det var skönt att komma hem, även om det var fruktansvärt kallt där... På fredagen blev det mest att ta det lugnt bara, och umgås. På kvällen var vi till sötaste Grytan och hälsade på. Vi lärde oss spök-ramsan och degade med play-doh. Vilken go' liten skruttunge det är, kusins älskling! :)

På lördagen var vi till mormor som precis hade plockat lussekatterna ur ugnen - MUMS vad GOTT det var!! Fick en jättefin ljusstake av mormor, en Nusnäs, som lyser mysigt i fönstret nu. Sen åkte vi hem och åt mumsig mat och landade sen i soffan framför sändningarna från Globen. Åh, vad kul det skulle vara att någon gång få se det live. Men det är ju så j*kla dyra biljetter... :(
På söndagen blev det mest adventsmys bara. Jag och mamma var på julmarknaden och sen en snabbsväng på julskyltningen. Sen var det bara att börja pallra sig hemåt... Tänk att det ska vara lika jobbigt att åka varje gång. Helgen var mysig, men alldeles för kort, och jag vill ha julledigt NU! På vägen hem såg jag ett stjärnfall - tänka sig! Ja, jag önskade mig något, självklart. Jag önskade mig det som jag önskar mig mest av allt just nu. Skulle kunna göra nästan vad som helst för att den önskan ska slå in...

Idag lyckades jag ta mig upp okristligt tidigt och dra mig till jobbet. Har haft ont i halsen under helgen och känner mig ganska uschlig idag också... :( Tur att man slutade tidigt i alla fall. Hade helst velat åka hem och sova då, men det blev en tur till K-stadt istället för besiktning av gamla lägenheten. Det gick bra, även om jag blev väldigt irriterad. Om de hade gjort en sådan noggrann besiktning innan jag flyttade in, så hade jag fått nya tapeter i alla rum, och det gör mig väldigt, väldigt irriterad. Men men, nu är det klart i alla fall. Lite tomt kändes det när jag gick ut genom dörren för sista gången på Järnvägsgatan ändå...

Nu har jag i alla fall landat hemma igen. Är trött och har ont i huvudet och hela kroppen, så jag tänker nog parkera i soffan resten av kvällen. Tur att det är lite sovmorgon imorgon i alla fall...
Räknar snabbt ut i huvudet att det är bara elva arbetsdagar kvar till julledigheten. Jag vill ha julledigt NU!

Det är snöstorm även i silverstaden idag.....

Den:2010-11-24 Kl: 23:45:35 / Allmänt / Kommentarer: 0

Det är snöstorm även i silverstaden idag... Det blåser isstorm och yr snö överallt! Höll på att blåsa bort på vägen till jobbet imorse.


Mumin! :-)

Den:2010-11-21 Kl: 20:45:36 / Allmänt / Kommentarer: 0

2010-11-21_11_21 (MMS)

Mumin! :-)


Helgen

Den:2010-11-21 Kl: 18:01:02 / Allmänt / Kommentarer: 0
har varit dryg men ganska bra. Igår kom världens bästa mams ner, och vi satte igång med att städa ur gamla lägenheten. Efter ett antal timmar med torkande, putsande och skrubbande gav vi upp och åkte hem till B-strasse. Sen åkte vi ner på stan och åt souvlaki - MUMS! :)

Idag skulle vi försöka ta oss upp tidigt och åka på julmarknad. Där träffade vi både Mumin och Tomten! Lite småsaker hittade vi också, både till oss själva och till julklappar åt andra.
Sen åkte vi till gamla lägenheten och städade det sista, så nu är det klart iallafall. Bara slutbesiktningen kvar nu, och det känns skönt. Kände igår och idag när jag var där att jag är glad att jag flyttade. Även om jag trivdes bra där så trivs jag ännu bättre här. Dessutom är det så mycket lugnare här, och man slipper bli väckt av lastbilar eller dundrande dieseltåg klockan fem på morgonen...

Imorgon är det måndag och jobb igen... Fasiken, jag tycker det är måndag varenda dag! Hoppas den här veckan också går fort, för jag längtar längtar till torsdag. Då bär det av hemåt - ÄNTLIGEN!! Det var längesen nu...



(Jag försöker lägga upp en bild på Mumin, men bloggen vägrar. Har vi tur kommer den senare...)

Es ist Unsinn, sagt die Vernunft.

Den:2010-11-19 Kl: 22:21:35 / Allmänt / Kommentarer: 0

Det är fredag kväll och kanske borde man njuta av att det är helg...?
Just nu spelar det dock ingen roll vilken dag det är, om det är dag eller natt, det är mest lika bläigt ändå... Är less på det här nu. Less på att må dåligt. Less på att inte veta varför. Less på att ingen vill ta det på allvar och hjälpa mig. Vill att allt ska bli som det var innan sommaren igen. Vill må bra igen!

Es ist Unsinn, sagt die Vernunft.

* * * * * * * * * * *

Det är Masjävlar på TV. Måste kolla på det.


Kaos, kaos, KAOS

Den:2010-11-17 Kl: 21:18:11 / Allmänt / Kommentarer: 0
har min dag bestått av idag, från början till slut. Det har bara varit en sån där riktig skitdag helt enkelt. Hade svårt att somna igår, så jag vaknade dundertrött, bara för att kolla ut genom fönstret och inse att det är sju grader kallt och dimma så att man inte ser till parkeringen... Cykeln, som stått sedan ösregnet i måndags, är en enda isklump. Det tar fem minuter att överhuvudtaget få i nyckeln i cykellåset, och ytterligare några minuter att vrida om den. Det knarrar oroväckande när jag rullar iväg, men jag tänker att det nog inte är någon fara... Tills jag mitt i en nerförsbacke inser att bromsarna har frusit fast, jag kan inte bromsa, -"VAD GÖR JAG NUUU??!"

Väl framme på jobbet fortsätter kaoset. Ingenting funkar, personer gör inte det de ska, vilket leder till att vi inte hinner med hälften av det vi ska ha gjort innan barnen kommer, fräcka föräldrar som tycker att de har all rätt i världen att göra som de tycker. Allrahelst om det ger dem en anledning att klaga på oss för att vi "inte gör vårt jobb". Jag håller på att få spunk innan lunch!
Efter lunch ska jag ut "på landet". Jag ska åka själv ut dit, och det är miljoner saker som ska med. Bilen är redan upptagen. Scheisse! Tack vare en schysst kollega slipper jag dock balansera allt på cykeln i ishalkan. Äntligen något positivt!
Det är som sagt maskerad den här veckan, vilket innebär att det är mer fullt ös än vanligt. Efter ytterligare två timmar med prinsessor, punkare, leoparder, skelett, spindelmannen och tomtar är jag helt slut, och vill bara åka hem och sova...

Jag ser fram emot att få en halvtimmes paus mellan grupperna, lite tid att tänka på vad jag ska göra och bara sitta ner en stund. Men nej... En del föräldrar tycker tydligen att det är jättebra att lämna barnen tjugo (!) minuter innan vi börjar. Tack. Tack för det.
Jag känner hur jag, tröttare och tröttare, låter lite väl arg när jag säger åt barnet som VÄGRAR sluta pyssla och hjälpa till med städningen när det är tio minuter kvar tills vi slutar. Jag vill inte låta arg. Jag orkar inte vara arg. Dåligt samvete får jag också, för det är ju inte barnens fel att det har varit en riktig skitdag.
När jag äntligen, efter en vinglig färd genom stan, lyckats ta mig hem, spenderar jag återigen tio minuter med att försöka låsa cykeln. Det lyckas till slut och jag landar äntligen i soffan på B-strasse...

Hoppas innerligt på en bättre dag imorgon. Längtar till helgen gör jag också.

Många fina ord...

Den:2010-11-16 Kl: 20:30:30 / Allmänt / Kommentarer: 1
Har lärt mig fina ord på jobbet idag. KASAM och SAM och... ja, så var det en del till också som jag inte ens kommer ihåg. Det var "studiedag" på förmiddagen. Oj vad skoj! Eller... (?) Visserligen var det bra och viktiga saker som diskuterades, men det var en himla seg föreläsning, och det känns lite bortslösat när det är självklara saker som alla är överrens om, samtidigt som vi vet att det inte kommer bli någon skillnad. Inte fick vi den utlovade lunchen heller... Långa sega föreläsningar fick jag dessutom nog av på gymnasiet. Jag har gjort min del av det.

På jobbet är det annars maskerad och kalas som gäller den här veckan. Fantasin tröt idag, så jag blev en... ja, primadonna? Enligt barnen i alla fall; "vad FIN du blev!" De är väl för goa! :) Imorgon blir det något annat däremot. Kanin? Maja Gräddnos? En råtta (förlåt, mus!)? Det visar sig.

Nej, nu är det dags att återgå till TV4 Sport. Det är handbollskväll med Hamburg-Kiel, och är det handbollskväll på TV, ja då vet ni vad det är som gäller på B-strasse!

Nå'n måtta får det väl vara...?!

Den:2010-11-15 Kl: 19:58:26 / Allmänt / Kommentarer: 0
Tog en sväng till storstan efter jobbet idag. Ett besök på IKEA, samt inhandlande av tapeter stod på lappen. Sen blev det lite till också, men det är en annan historia... ;)
Nog för att julkänslorna börjar komma smygande lite grann här hos mig också, men IKEA tar väl ändå priset i alla fall! Okej att man har en massa julpynt framme, helt okej. Men lussekatter i restaurangen? Julmusik i högtalarna? ADVENTSLJUSSTAKAR I FÖNSTREN?? Nä, nå'n måtta får det väl ändå vara! Dessutom smakade colan i restaurangen mer julmust än cola light...


Sonntag Abend

Den:2010-11-14 Kl: 21:19:59 / Allmänt / Kommentarer: 0
Det är söndag kväll på B-strasse. Jag avskyr söndagkvällar. Det är lika illa vare sig man går i skolan, jobbar eller är ledig. Söndag kväll är söndag kväll helt enkelt, och ångesten infinner sig alltid där. Att det sen är en sådan vecka när man börjar 07.00 måndag morgon gör inte saken bättre. Men ja, börjar man tidigt får man sluta tidigt (ibland iaf), och då blir det nog en liten shoppingtur... :-)

Var iväg till gamla lägenheten och städade lite - tråååkigt. Men, med Absolute Christmas på hög volym i iPoden så gick det ganska bra ändå. Inte så mycket kvar att göra nästa helg, så då kanske vi får tid över att göra lite annat skoj när mams och kanske paps kommer. Det vore ju trevligt.
Fick tag på ett par nya vinterskor också på Bagheera, så nu får det komma (mera) snö om det vill. Jag är redo! (Bara inte allt kommer på en gång! Vi kan gärna ta lite i taget...)

Nä, nu är det nog snart dags att krypa ner under täcket. Klockan ringer för tidigt imorgon...

PS. Den vackraste låten hittar ni här!

Tillbaka

Den:2010-11-14 Kl: 12:53:43 / Allmänt / Kommentarer: 0
Gör ett nytt försök att hålla liv i bloggen. Nu när det (snart) lackar mot advents- och jultid så kanske det finns mer att skriva om...? Tror det, och hoppas det. Känner att jag nog behöver skriva av mig lite också. Det är tydligen väldigt svårt för en del människor att lyssna när man verkligen skulle behöva prata, så jag får väl skriva istället då. Det är skönt att skriva av sig också. Mir ist es egal, om alla läser det jag skriver eller om ingen gör det. Bara jag har fått lämna ifrån mig det.

Har äntligen kommit till Brauereistrasse nu också, efter en oändligt lång väntan med massor av besvikelser längs vägen, men det var nog värt det. Trivs jättebra än så länge i alla fall! En mysig lägenhet, och så lugnt och skönt utan järnvägen och gatan utanför fönstret! Ska på tal om det försöka ta mig till K-stadt idag, hämta lite grejer som är kvar där ännu, och börja städa lite. Blir stora flyttstädningen nästa helg.... -bläää! Men men, det måste väl göras och om jag gör lite idag så blir det mindre nästa helg. Tänker ta en tur förbi Bagheera också, och införskaffa vinterskor. Även om det idag är 4-5 grader varmt och det mesta av snön har försvunnit, så lär det väl komma mer kan jag tänka mig...

RSS 2.0