Yrväder

Den:2012-10-31 Kl: 22:01:58 / / Kommentarer: 0
Lång dag idag. Lorpan har varit på sitt värsta trotshumör, och började dagen med att flyga upp på köksbordet och välta en mugg med nyponsoppa. Orange sörja över hela bordet... - åh vad roligt! Sen har det fortsatt med diverse bitattacker och testning. Måtte det lugna ner sig när vi kommer hem!

Spenderade kvällen med att äta middag på Selins, mamma och jag. Mums var det! :-) Nu får det nog snart bli sängen, med en Lorpa som lugnat sig lite. Imorgon är det hemfärd och kurs på jobbet som gäller!



Go'natt!

Massage, fika och snöslask

Den:2012-10-31 Kl: 09:12:34 / Allmänt / Kommentarer: 0
Igår blev en bra dag. När vi kom upp snöade det, igen. Jag som trodde att allt skulle försvinna direkt.... Framåt dagen blev det ju dock varmare, så då blev det mest slask ändå.
Jag började i alla fall dagen med en massage hos bästa Jessica på det nyöppnade Jessicas Hälsorum. Dit kan jag verkligen rekommendera att gå! Tycker det är så häftigt och modigt att hon har öppnat eget, så himla kul!
En massage var ju också välbehövlig efter några nätter i sängen här uppe... Men nu är det mycket bättre i alla fall.
 
Det var verkligen jättelänge sen vi träffades, så vi bestämde oss för en klassiker till kvällen - fika på Håkanssons! Alltid lika gott fika där, mysigt och en massa skvaller om vad som händer och hänt... :-)
 
Idag snöar det igen. Kallt är det också, så det ser faktiskt ut att ligga kvar. Åh, drömde världens bästa dröm inatt, sådär otroligt verklig också, bara för att vakna mitt i.... *suck* Typiskt! Men jag får väl göra som Emma sa - fortsätta med dagdrömmar. ;-)
Idag ska vi packa, får se om vi åker hem ikväll eller imorgon bitti. Imorgon är det dags för jobb igen. Så får vi väl se om Lorpan följer med hem, eller om hon tar en extravecka hos "mommo & moffa"...
 

Mobilen till hjälp

Den:2012-10-30 Kl: 09:42:19 / / Kommentarer: 0
Testar om det funkar att blogga med appen i mobilen. SMS/MMS-varianten som jag körde förra året funkar tydligen inte längre. Men det här verkar ju bättre! Om det funkar! :-)

Nu ska jag på massage! :D

Om man inte har något bättre för sig...

Den:2012-10-29 Kl: 15:20:25 / Allmänt / Kommentarer: 0
... så kan man ju alltid drömma sig bort en stund, till det här:
 
 
Ett hus som är till salu i Silverstaden, ett stenkast från B-gatan. (ja, det är faktiskt på B-gatan till och med, men en annan b-gata...) Det är SÅ SNYGGT!!
 
Kolla bara!!
 
Sovrummet, med trägolv!
 
Ett av badrummen!
 
Walk-in-closet X TVÅ!!
 
Alltså, det här huset är ju helt perfekt för mig! (om man bortser från att jag inte har de dryga två miljonerna det går lös på, men äh - petitesser!) Det står ju SARA skrivet på det, ser ni inte?! Bra läge är det också, lagom avstånd till jobbet (närmare än jag har nu).
 
Nej, jag trivs i min lägenhet, som blev så snygg med nytt kök och allt. Men... drömma och önska kan man ju alltid göra! Tänker inte bo i lägenhet hela mitt liv, så när jag är klar med det så vill jag ha det här huset. Synd bara att det är till salu nu, och inte om sådär fem-tio år...
 
(Bilder från Hemnet/Länsförsäkringar)

Höstlov och snö

Den:2012-10-29 Kl: 11:47:00 / Allmänt / Kommentarer: 0
Det är höstlov, och jag blev ju beordrad att ta ut ledigt, så okejrå.. Börjar kl 13 på torsdag, inte helt fel. Så Lovis och jag tog raggarbilen och brummade upp till guldGruvan. Var ju lite spännande när det började vara vitt på vägen, och jag hade sommardäck... Men det gick bra i alla fall, och nu har vi vinterdäcken på också!
 
Igår var det en strålande vacker (och kall) dag här. Såhär såg mammas rosor ut då:
Vackert frostbitna, gnistrande i solen.
 
Idag ser det lite annorlunda ut. Det är ju vecka 44, och det är regel att vecka 44 kommer det alltid snö här. Så imorse när vi vaknade såg det ut såhär utanför fönstret:
 
 
Det har dessutom fortsatt snöat hela dagen, så nu ligger det nog närmare två decimeter ute. Lovis ser väldigt konfunderad ut när hon kikar ut. Lorpan har ju inte sett snö tidigare. :-) Vi får väl se om vi kanske ska sätta på selen och ta en tur ut i snön sen, få se vad hon säger då. Vi får fundera på det, vore ju lite kul att se reaktionen.
 
Så idag får det nog bli en innedag som det ser ut. Jag hade en hel del planerat här, men allt det innebär att jag måste ta bilen och jag har ingen lust alls att skotta fram den under all snö, för att sedan ut och halka på en oplogad väg... Vi får väl ta det imorgon, är ju kvar här då också.
Vilken tur ändå att det finns att göra inne också. På lördag är det Kolavippen-dags igen och jag måste öva repliker. Två böcker väntar på att bli lästa också, både till grundkursen och barnledarfortbildningen. Så nog finns det att pyssla med allt! :-)

Long time no see..

Den:2012-10-19 Kl: 14:21:33 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ja, nu var det sådär väldigt länge sen igen. Men det har inte funnits något som jag ville skriva om, så då var det lika bra att låta bli.
 
Sen sist har det dock hänt en del. Bland annat något som gör det värt att börja skriva igen.
Måndagen den 25 juni kom nämligen den här lilla krabaten hem till mig:
2012-06-26
Lovis heter hon, och något mer passande namn finns inte för denna fröken! Det är rövare dag ut och dag in, och aldrig någonsin har vi tråkigt. Känner mig dock liiite lurad ändå... Jag såg ju fram emot att ha en söt liten kattunge hemma och gosa med. Det hade jag också - typ första veckan. Sen satte hon igång att växa, och nu, vid 6 månaders ålder är hon större än en del fullvuxna katter. Fluffet till päls gör ju sitt till också. Men vacker som en dag är hon!
 
En coolare katt har jag inte varit med om tidigare. Nu har hon också vant sig vid att åka bil. Eftersom matte börjat på Svenska kyrkans grundkurs och hänger på internat en del helger, så får ju Lorpis åka till "mormor" och "morfar". Där är hon också allas favorit. Att gå till veterinären var heller inga problem, inte ett pip hon sa! Då var matte stolt. :-)
 
I övrigt spenderar hon sina dagar med att sova på konstiga platser, dricka mjölk (hon är ju lite bebis än..), riva ner blomkrukor, klättra på väggarna, tugga på telefonsladdar och annat spännande... Mer om hennes personlighet och hennes hyss kommer ni att få höra, men om det är någon av er som inte träffat Lovis, kan jag rekommendera Simon's Cat på youtube. Det MÅSTE vara min Lorpa som är inspirationen till den!
 
oktober-12
 
Matte, hon flänger runt på grundkurs och fortbildning och annat skoj. Det är mycket nu, mycket att ta in och mycket att fundera på. In a positive way! Det är spännande, intressant och kul. Mer om det kommer också.
 
Auf wiederhören!
 
 

RSS 2.0